Video Konferans ve Telepresence Çözümleri

Teknolojinin getirdiği en yeni iletişim kaynaklarından biri olan video konferans ve telepresence; bir nesnenin, bir kişinin veya bir görüntünün uzak yerlere aktarılmasını sağlar. Mekân fark etmeksizin telepresence ile kişiler, birbirleriyle hem sesli hem de görüntülü iletişim kurabilirler.

Telepresence, kullanıcıların bulundukları konumdan çok daha uzak bir alanda, orada var olduğunu hissedecek düzeyde etki sahibi olmasına yardımcı olan bir çeşit robotik kurulumdur. Resim ve ses akışını aktarma düzeyinde benzer özellikler gösterdiği konferans sisteminden farklı olarak telepresence teknolojileri; uzak konumdaki kullanıcıların, kendilerine verilen görevleri bulundukları yerden tamamlamalarını mümkün kılar.

Video Konferans Sistemleri

İş hayatında, özellikle toplantılarda büyük bir yeri olan “video konferans nedir?” sorusu; farklı konumlarda bulunan birden çok kullanıcının, çevrim içi bir şekilde görüntülü ya da sesli konuşmasına imkan tanıyan iletişim sistemi, şeklinde yanıtlanabilir.

İş devamlılığı açısından hızlı sonuç almayı kolaylaştıran bu sistemler, kullanım avantajları sebebiyle birçok firma tarafından tercih edilir. Videolu görüşme sistemlerinin bu noktada en çok öne çıkan özellikleri; zamandan tasarruf etme, seyahat masraflarını ortadan kaldırma, iş verimliliğini arttırma ve hızlı iletişim kurma imkanı tanımasıdır. Tüm bunları yaparken iletişimde bulunduğunuz kişinin görüntüsünü video konferans ve telepresence ile eş zamanlı bir şekilde alabilirsiniz. 

Video Konferans Üreticileri

Konferans sistemlerinin piyasaya sürülmesinde rol oynayan pek çok üretici bulunur. Bu üreticiler kendi sistemlerini bir ortaklık sonucunda başka şirketlerle birleştirerek, kullanıcılarına en iyi hizmeti vermeyi amaçlarlar. İletişimi daha kaliteli ve hızlı hale getirebilmek için kategorimizde görüntüleyebileceğiniz bazı video konferans ve telepresence üreticileri aşağıdaki gibidir:

  • Cısco
  • Word Wide Technology
  • Microsoft
  • Superonline

Çeşitli teknolojik imkana sahip bu üreticiler, sundukları sistemler aracılığıyla yalnızca iş ortamında değil, gerekli görülen birçok alanda, kullanıcılarına çevrim içi bir şekilde görüşme fırsatı tanırlar. Hem yüz yüze hem de sesli iletişim kurabilmek için bu üreticilerden, video konferans sistemi kapsamında hizmet alabilirsiniz.

PSA Teknoloji Video Konferans Çözümleri

PSA Teknoloji olarak çevrim içi konferans sisteminde, teknik ve kullanıcı deneyimi odaklı yenilikçi çözümler sunuyoruz. Bu çözümlerle; toplantı ortamındaki kapasitenizi arttırabilir, lokasyon değişikliğine karşı IP santral sistemleri tercih edebilir ve daha pek çok iyileştirmeyi PSA teknolojilerinin sunduğu hizmetlerde bulabilirsiniz.

Video Konferans Kamerası

Video konferans kamerası, çevrim içi toplantılarda en önemli unsurlardan sadece biridir. Görüntüyü kaliteli ve net bir şekilde karşı tarafa aktarabilmek için konferans sistemine uygun kamera tercihi yapılmalıdır. Çevrim içi toplantı sırasında ping oluşumunu önlemek ve eş zamanlı iletişim sağlayabilmek adına konferansta kullanılacak kamera seçimine dikkat edilmelidir.

Premise Uygulaması

Dijital dönüşüm için kullanılan on premise uygulaması, yani şirket içi sistemler, veri güvenliğini en iyi koruyan modellerdir. Çevrim içi toplantılardaki veri hırsızlığını önlemek, kötü amaçlı yazılımları kaldırmak ve yok etmek adına premise kullanılır. Bu sebeple şirket bünyesinde kullanılan teknolojik aletlerin güvenliğini sağlamak, oluşan sorunları gidermek için premise tercih edilebilir. 

Telepresence Nedir?

Telepresencenin Türkçe karşılığı net bir şekilde yoktur. “Telepresence nedir?” sorusunun cevabı en basit anlamda, aynı anda birden farklı yerde “sanal olarak var olabilme” şeklinde ifade edilebilir. Video konferanslarda kullanılan bu teknoloji, robotik alanlarda da sıklıkla tercih edilir. Bu sebeple video konferans ve telepresence birlikte anılan iki kavram haline gelmiştir.

Çevrim içi iletişimi sağlayan düzeneklerden biri olan telepresence; bir kullanıcının mevcut haliyle görünmesi ve uzaktaki bir konumun etki alanı içinde yer alması, şeklinde ifade edilebilir. Böyle bir teknolojinin uygulanıp sorunsuz bir şekilde kullanabilmesi için çeşitli donanımlara ya da yazılımlara sahip olması gerekir.

Planlanan hizmette öncelikle fiziki donanımlar karşılanmalıdır. Ekran, video kamera, ağ ve bağlantı araçları, bu fiziki ihtiyaçların sadece birkaçıdır. Telepresence robot teknolojisinin tam anlamıyla hayat bulup, bir iletişim aracı haline gelebilmesi, uygun yazılımların geliştirilmesine bağlıdır. Yazılımlar, kamera veya ses cihazlarını eş zamanlı çalıştırıp karşı tarafa aktarmada büyük bir öneme sahiptir.

PSA Teknoloji Telepresence Çözümleri

Aktif konuşmacıyı görüntüleyip takip edebilen kameralar kurmak, uzaktan kumandanın yerine dokunmatik ekran kullanmak gibi çözümler, PSA teknolojileri kapsamında sunulan hizmetlerdir. Yüksek teknolojili video konferans uygulamaları, PSA çözümleriyle beraber büyük bir kolaylık sağlar. İletişimi kuvvetlendirip hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadan konuşabileceğiniz telepresence sistemlerini PSA teknolojisiyle talep edebilirsiniz.

Referanslarımız

Video konferans sistemleri, alanda uzmanlaşmış şirket ve firmaların desteği ile kurulur. Referanslar; kaliteyi, hizmeti ve memnuniyeti ifade eden en somut örneklerdir. PSA teknolojileri ile beraber video konferans ve telepresence sistemlerini uygulayan referanslarımız aşağıdaki gibidir:

  • Fujıfılm, Elanco, Pfizer
  • Acıbadem Üniversitesi, Argella, Adonis, Moda, Lcm Rota Denizcilik
  • Özel Lidya Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, Demirören, P&G, Kamara, Kone, Apple, Baker Hughes
  • Obro, Revotas, Cvsair, Omsan, Hitachi Energy, GlaxoSmithKline, Haleon, Omya, Akbank AG ve Mattel

 

Hizmetimizi yakından tanıyan referanslarımıza da güvenerek kullanıcılarımıza, teknolojik sistemler üzerinde çevrim içi görüşmelerini yenilikçi yöntemlerle gerçekleştirmelerini sağlayacak tüm olanakları sunuyoruz.

Diğer çözümlerimizi keşfetmek ve ihtiyacınıza uygun desteği almak için uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.