Sanallaştırma Çözümleri
İşletmeler, donanım kaynaklarını en verimli şekilde kullanabilmek ve bunları güvenle saklayabilmek için sanallaştırma çözümlerinden yararlanır. Bu işlemle, depolama, ağ ve farklı fiziksel makinelerin dijital ortamda bir kopyası oluşturulur. Oluşturulan kopyalar sayesinde şirketler, müşterilerine daha iyi hizmet sunabildikleri gibi altyapılarını da profesyonel bir şekilde yürütebilirler.
Sanallaştırma Nedir?
Sanallaştırma teknolojisi; sunucu, işletim sistemi ve depolama birimi gibi bilgi işlem kaynağının dijital dünyada farklı bir sürümünü oluşturmak, anlamına gelir. Genellikle şirketler, sahip oldukları tüm sunucuları tek bir bilgisayar üzerinde çalıştırır. Bu teknolojiyse firmalara, bir cihaz üzerinde birden çok sunucu çalıştırma imkânı sunar.
Dijital bir kaynak formu olarak tanımlanabilen sanallaştırma, temel donanım bölümlerinden oluşur. Bu bölümlerin her biri; işlemci, bağlantı notları ve bellek gibi kendine ait bileşenlerden oluşarak ayrı bir makine görevi görür. Oluşan bu sistem sayesinde şirketler işlem gücünü artırarak, birden çok verinin daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Belirtilen bu işlem adımları, aynı zamanda dijital kaynaklarla ilgili “Sanallaştırma nasıl açılır?” sorusunun da cevabıdır.
PSA Teknoloji Sanallaştırma Çözümleri
Sunucu sanallaştırma işlemi, donanım ve işletim sisteminin arasına yerleştirilen bir hyper yönetici, ayrıştırıcı yazılım katmanıyla gerçekleştirilir. Bu yönetici ve ayrıştırıcı yazılım katmanı, donanım ve sanal makineler arasındaki uyumu sağlar. Aynı zamanda fiziksel donanımı olabilecek en yüksek seviyede tutmayı hedefler.
PSA teknoloji olarak sunduğumuz sanallaştırma çözümlerinde, verilerin güvenle depolanmasını ve dijital ortama uyarlanarak verimli bir şekilde kullanılmasını amaçlıyoruz. İşletim sisteminin ve donanımın yeniden yapılandırıldığı bu yöntemde, beş farklı çözüm seçeneği sunuyoruz.
Sunduğumuz sanallaştırma çözümleri aşağıdaki gibidir;
- Masaüstü sanallaştırma
- Uygulama sanallaştırma
- Sunucu sanallaştırma
- Ağ sanallaştırma
- Depolama sanallaştırma
Masaüstü Sanallaştırma Yöntemi
Masaüstü sanallaştırma yöntemi; işlemi, ana sunucuda Hypervisor yazılımı kullanarak gerçekleştirmektir. Doğrudan ana makine veya işletim sistemi üzerine kurulabilen bu yazılım, sunucuları ana sistemdeki sabit sürücüyü kullanmak yerine uzak konumdaki bir merkezi sürücüde çalıştırır. Farklı işletim sisteminde uygulama geliştirmek veya test etmek isteyenler, bu çözüm yöntemini kullanabilir.
VDI ve LDI olmak üzere iki farklı seçeneği bulunan bu çözüm yönteminde, verilerin türlerine ve işletmelerin ihtiyaçlarına göre seçim yapılabilir. VDI; sanal masaüstü anlamına gelen bir yazılımdır. Ana sunucu üzerindeki cihazda, birden çok masaüstü çalıştırarak bunu kullanıcılara aktarmayı sağlar. LDI ise yerel masaüstüdür. Bu sistem de Hypervisor sayesinde aynı cihaz üzerinde bir veya birden çok işlem yapabilmeye imkân tanır.
Uygulama Sanallaştırma Yöntemi
Uygulama dijitalleştirme yöntemi, kullanıcıların cihazına herhangi bir yazılım yüklemeden sunucuları çalıştırır. Sanal olarak birden çok sistem üzerinden çalıştırmaya uygun olan merkezi bir cihaza uygulama yükleyerek, bu uygulamayı dijitalleştirir. Dijitalleşen uygulama, fiziki bir makineye yerleştirilmiş yerel bir sistem gibi çalışır. Bu yöntem; yerel uygulama, uygulama akışı ve sunucu tabanlı dijitalleştirme olmak üzere üç farklı şekilde uygulanabilir.
Uygulama sanallaştırma teknolojileri ile işletmeler çok daha kolay bir şekilde verilerini güncelleştirebilir, sürdürebilir veya düzeltebilir. Bu yöntem, erişim ve taşınabilirlik kısmında da birçok avantaja sahiptir.
Sunucu Sanallaştırma
Sunucu sanallaştırma yönteminde tek bir sunucunun kanalları, birden çok sunucuya bölünür. Bu dijitalleştirilmiş veriler, ayrı makineler şeklinde çalıştırılabilir. Yöntemin temel amacıysa tek bir sunucu kullanarak, farklı yapılandırmalar üzerinden birden çok işletim sisteminin çalışmasını sağlamaktır.
Ağ Sanallaştırma
Ağ dijitalleştirme yönteminde; tüm cihaz ağı, tek bir yönetim olarak işlem görmeye ve izlemeye başlar. Bu sayede yöneticiler, yazılım tabanlı tek bir sunucu üzerinden ağ yapısının öğelerini kolayca takip edebilir.
PSA Teknoloji olarak, ağ sanallaştırma yöntemi kapsamında; esneklik, güvenilirlik, veri aktarım hızı ve ölçeklenebilirlik yönünden kullanıcılarımıza en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Genel ağın üretkenliğini artırarak, yönetenlerin kaynaklarını çok daha verimli bir şekilde kullanmasını ve bu kaynakları rahat bir şekilde yönetmesini sağlıyoruz.
Depolama Sanallaştırma
Depolama sanallaştırma, ağ depolama cihazlarının birçoğunun tek bir depolama sistemi üzerinde görünmesini sağlar. Bu işlem birden çok cihazı bir araya topladığından; arşivleme, yedekleme ve kurtarma işlemlerini kolaylaştırır. Sağladığımız bu hizmet doğrultusunda işletmeler, kaynaklarını verimli bir şekilde kullanabilmeyi sağlayan kategorizasyona sahip olur.
Sanallaştırmanın Avantajları
Dijital kaynaklı verilerle ilgili “sanallaştırma ne işe yarar?” sorusu merak edilen konular arasında yer alır. Bu soruya; bilgi işlem kaynakları alanında yenilikçi çözümlerden biri olan sanallaştırma yazılımları, şirketin kaynaklarını profesyonel bir şekilde kullanabilmesini sağlar, tanımı yapılabilir.
Bulut bilişim sistemleri içerisinde oldukça önemli bir yere sahip olan bu yöntemde; verilerinizi güvenli bir ortamda depolayacağınız, arşivleme, yönetme gibi işlemleri çok daha hızlı ve esnek bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz çözüm odaklı bir sistem sunuyoruz. Sunduğumuz bu sistemin sağladığı genel faydalar aşağıdaki gibidir:
- Tek bir görevin birden çok makinede yalnızca bir kez gerçekleştirilmesini sağlayarak, donanım maliyetinin düşmesine katkıda bulunur.
- Verilerin dijital örnekleri her zaman kullanılabilir. Sunuculara ve erişime kolay erişim sağlar.
- Sanallaştırma açma yöntemleri, veri analitiğini ve sistemleri güvenli bir ortamda korur.
- Sunucuları bölümlere ayırır. Böylece farklı programlar çalıştıran bir işlemci tek bir sunucuya bağlanabilir.
- Uzak konumdaki sunucular için yapılacak olan yedekleme ve çoğaltma gibi işlemler çok daha kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilir.
Standart metodojiler yerine uygulaması ve yönetimi kolay bir sistem sunan sanallaştırma çözümlerinde, bulut bilişim sistemleri üzerindeki yönetimi güçlendirerek profesyonel anlamda verimli ve düşük maliyetli bir kullanım sunuyoruz.
PSA Teknoloji olarak verdiğimiz bulut servisleri ilginizi çekebilir.
Referanslarımız
Sunduğumuz kaliteli hizmetlerin bir göstergesi olarak alanında öncü firmaların referansıyla gelişmeye ve yenilikçi çözümler üretmeye devam ediyoruz. PSA Teknoloji olarak hizmet standartlarımız çerçevesinde, yaptığımız çalışmalara referans olan işletmelerden bazıları aşağıdaki gibidir:
- Kone
- Apple
- P&G
- Argela
- Cvsair
- Hitachi Energy
PSA Teknoloji olarak, uluslararası firmaların referans desteğiyle sürdürdüğümüz hizmetlerimizde; kullanıcıların ihtiyacına yönelik geliştirdiğimiz çözümleri ve kaliteli referans ağımızı genişleterek, teknoloji sektöründe öncü fikirler oluşturmayı hedefliyoruz.