Yardım Masası ve Çağrı Merkezi Kurulumu

Müşteri deneyimini üst seviyede tutmak, bir işletmenin büyümesini sağlamak açısından hayati öneme sahiptir. Bu noktada devreye giren yardım masası ve çağrı merkezi, kurumların ihtiyaçlarına uygun çözümler üreten hizmetlerdir. Yardım masası ve çağrı merkezi kurulumu için izlenecek adımlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Öncelikle hangi alanda hizmetler sunulacağı belirlenir.
  • Hedef kullanıcı kitlesi doğrultusunda altyapı planlanır.
  • Kullanılacak yazılım ve telefon sistemi seçilir.
  • Telefonlar, bilgisayarlar, internet bağlantıları gibi alt yapıyı oluşturan ekipmanların kurulumu yapılır.
  • Yazılım sistemi, ekipmanlar hakkında personel eğitimi verilir.
  • Müşteri taleplerinin takibini sağlamak ve performans raporlama için sistem kurulur.
  • Kişisel bilgilerin korunması amacıyla güvenlik önlemleri alınır.
  • Hizmet hakkında geri bildirimler değerlendirilerek sürekli iyileştirme sağlanır.

 

Etkili bir yardım masası ve çağrı merkezi kurmak için bu adımları profesyonel bir şekilde gerçekleştirmek gereklidir.

Yardım Masası Nedir?

İşletmelerin veya organizasyonların kullanıcı sorunlarını çözmeye yönelik oluşturulan destek hizmeti, yardım masası olarak adlandırılır. Telefon, e-posta, sosyal medya gibi kanallar vasıtasıyla iletişim kurularak sorunların ve çözüm önerilerinin paylaşımı gerçekleştirilir.

İşletme ve organizasyonlarda iş karmaşasını gidermek, maliyet tasarrufu sağlamak amacıyla yardım masası yazılımı kullanmak önemlidir. Pek çok avantaja sahip olan bu hizmette talepler ve şikayetler ilgili temsilcilere veya destek personeline yönlendirilir. Aynı zamanda müşteri deneyimini iyileştirerek memnuniyeti artırmak ve iş akışı yönetimine destek sağlamak için de kullanılır.

Yardım Masası Kurulum Hizmeti

Yardım masası kurulumu için sistem doğru temeller üzerinde yapılandırılmalıdır. İlk olarak kullanılacak iletişim kanalları belirlenir. Ardından iş akışı sürecinde sistemin nasıl işleyeceği planlanır. Müşteri talepleri doğrultusunda hareket eden, otomatik yanıtlama ve raporlama hizmeti sunan bu yazılım işleri daha pratiktir. Tüm bu faktörler, kurulum hizmetiyle birlikte işletmeye sağlanır.

Ekip üyelerinin yetenekli ve uyumlu kişilerden oluşması, yardım masasının etkinliği açısından oldukça önemlidir. Takımı oluşturan personele sistem kurulumu, yazılım donanımı hakkında gerekli eğitimler verilmelidir. Yardım masası kurulum hizmetinde süreçlerin iyi tanımlanmış olması gerekir. Taleplerin hangi önceliğe göre ve nasıl yönlendirileceği belirlenmeli, bu doğrultuda izlenecek yol seçilmelidir. Ardından mutlaka geri bildirimler izlenmeli ve düzenli iyileştirmeler yapılarak müşteri memnuniyetinin artırılması amaçlanmalıdır.

Çağrı Merkezi Nedir?

Kurumların müşterileriyle telefon, e- mail, web sitesi gibi farklı yöntemlerle iletişim sağladığı etkileşim platformuna, çağrı merkezi adı verilir. Günümüzde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren müesseselerin müşterilerine bu hizmetleri sağlayabilmesi için çağrı merkezi açmak neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Bu hizmetler; bilgilendirme, rezervasyon, satış öncesi ve sonrası destek ya da yardım sağlamaktadır.

İşletmeler açısından birçok faydası bulunduğu için çağrı merkezi kurma hizmeti alınması, sektörde yükselme avantajını beraberinde getirir. Bu sayede şirketler maliyetlerini önceden hesaplayarak operasyon giderlerini azaltabilir. Müşterilerin şikayetlerinin ve taleplerinin hızlı bir şekilde değerlendirilmesi de bu hizmetle mümkündür.

Ofis ortamında veya evde müşteri hizmetleri sunan çağrı merkezleri, karşı tarafın isteklerini değerlendirerek pazarlama stratejisi oluşturabilir. Çalışanlar, gerekli verileri tek bir kaynakta toplayarak ilerleyen süreçte ürün ve hizmet gelişimlerine katkıda bulunur. Yapılan analizler ve raporlar değerlendirilerek daha etkin planlamalar da yapılabilir.

Çağrı Merkezi Kurulum Hizmeti

Çağrı merkezi kurulumu aşamalarının özenle planlanması, verimli bir iş süreci açısından oldukça önemlidir. Gelen ve giden aramalara dair tahmini sayılar belirlenerek çalışma saatleri planlanmalıdır. Bu doğrultuda ihtiyaç duyulan personel sayısı hesaplanarak vardiya planı oluşturulmalıdır. Kurulum için çağrı merkezi ve entegre CRM yazılımlarının yanında IP internet telefonu, softphone uygulamaları gerekir. Ayrıca Gateway, kulaklık gibi cihazlar da iş sürecine dahil edilir.

Gerekli tüm fiziksel ihtiyaçlar sağlandıktan sonra ‘’Çağrı merkezi nasıl kurulur?’’ sorusunun, daha detaylı değerlendirilmesi gerekir. Bu aşamada, sistemsel altyapının oluşturulması gerekir. Çağrı merkezine ulaşım için Telekom hizmeti alınmalıdır ve numara belirlenmelidir. IVR üzerinden profesyonel bir seslendirme ile self servis hizmeti verilerek iş yükü azaltılabilir. Ayrı workgrouplar tanımlanarak müşterilerin doğru temsilciye yönlendirilmesi de sağlanabilir. Chat kanallarıyla, sesli konuşma yerine yazılı iletişim kurmayı tercih edenlere çözüm sunulması mümkündür.

PSA Teknoloji Çağrı Merkezi ve Yardım Masası Çözümleri

Alanında uzman kadrosuyla hizmet kalitesini en üst seviyede tutma amacı taşıyan PSA Teknoloji, ihtiyaçlara yönelik çözümler sunar. Profesyonel teknik altyapı kullanarak çağrı merkezi ve yardım masası kurulum hizmetleri sağlamaktadır. Ana ilkemiz, sorunlara karşı yenilikçi yaklaşımlar sergileyerek müşteri memnuniyetini artırmaktadır.

Çağrı merkezi ve yardım masası çözümlerinde; donanım, yazılım, kurulum aşamalarını sağlayan PSA Teknoloji ekibimiz, aynı zamanda uygulama, raporlama, iyileştirme aşamalarında da profesyonel destek sunmaktadır. Yerinde verilen hizmetlerin yanı sıra bt yardım masası gibi konularda da çalışmalar sürdürmektedir.

Ekibimiz, yardım masası ve çağrı merkezi kurulumuyla müşteri hizmetlerinizi dönüştürerek etkili bir destek sunmaktadır. Dilerseniz referanslarımızı inceleyebilir, sağladığımız diğer çözümler hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.